Om Tävlingen

Bridgestone World Solar Challenge handlar om att designa och konstruera en elbil driven av solenergi. I tävlingen finns tre olika klasser att delta i, där MDH Solar Team kommer att tävla i Challenger klassen. Bilen kommer köras genom Australiens öken mellan 13-20 oktober 2019. Tävlingen utmanar med regelverk och bestämmelser vilket innebär att det finns en hel del begränsningar att ha i åtanke under bygget av fordonet.

RUTTEN

Den färdiga bilen kommer att skickas till Australien. När tävlingen har startat så kommer bilen att köras från Darwin till Adelaide, en sträcka som täcker 3000 kilometer.

Race+Route.png

REGELVERK FÖR CHALLENGER KLASSEN

Det omfattande regelverket  kräver bland annat att bilen har 4 däck och maximalt 4 kvadratmeter solpaneler. Solbilens måttbegränsningar är satta till en längd på 5 meter och en bredd 2.2 meter. Bilen får inte heller framföras av flera än 1 person åt gången. Mer om reglerna går att läsa på tävlingens hemsida

Challenger+Regulations4.jpg

FÖRAREN

För att säkerställa att bilens funktion, vikt och aerodynamik är optimerat finns det begränsningar på förarna. Det måste finnas fyra tillgängliga förare, där alla måste möta kravet att väga max 80kg och vara kortare än 175cm.
 

Untitled-1.jpg

TA REDA PÅ MER OM TÄVLINGEN - BESÖK DERAS HEMSIDA


I samarbete med