Om Oss

MDH Solar Team består av en grupp studenter från Mälardalens Högskola som, hösten 2019, ska delta i tävlingen Bridgestone World Solar Challenge  i Australien. Tävlingen kommer genomföras med en egenbyggd solcellsbil bestående högteknologiska komponenter. 

MDH Solar Team  är historiskt sett det andra nordiska laget som deltar i Bridgestone World Solar Challenge. Gruppen består av ett 30-tal drivna studenter från flera olika utbildningar vilket medför en tvärfunktionell grupp med bred kompetens. Tillsammans ska vi använda våra kunskaper för att konstruera och marknadsföra våran egen solcellsdrivna bil

SYFTE

Projektet är ett utvecklingsprojekt där det långsiktiga målet är en ökad hållbar framtid och en mer klimatsmart energihantering

MDH Solar team 2017

I slutet av september 2017 reste ett drygt tjugotal studenter från Mälardalens Högskola ner till Australien för att delta i Bridgestone World Solar Challenge för första gången. Projektet har genomförts sedan 2014 och har totalt inkluderat över 70 studenters arbete. 10 000-tals timmars arbete resulterade till slut att teamet den 14 oktober 2017 passerade mållinjen i Adelaide och slutade på imponerande 5:e plats i Adventure Class. 

“World Solar Challenge Australia - det perfekta projektet för våra studenter och vår organisation. Ett projekt med allt inom utveckling, tillverkning och testning under tuffa förhållanden.”
— Ragnar Tengstrand, Antti Salonen, Bengt Gustafsson

I samarbete med